Hajerne viser tænder…!

 

Wolf’s Rock er en bølgeombrust,forreven klippe, ½ sømil udfor Rainbow Beach, QLD. Her svømmer den grumt udseende Grey Nurse Shark, som med sine små, døde, onde, lysende øjne og blottede spidse tænder, får mig til at genoverveje, om det virkelig er sandt, at hajer ikke er farlige for dykkere, mens jeg griber ud efter Malthes hånd og passer på, ikke at puste for mange bobler ud gennem regulatoren.

Vi er stort set lige nået vores max bunddybde på blot 12 meter, og kan slippe alle vores spekulationer om vi kan se noget interessant i forhold til resten af familien, der går ned på 21-25 meter, da hajen passerer tæt forbi os på vej ind i en lille grotteagtig udhuling i klippen.

Derefter vender den rundt på den snævre plads og svømmer tilbage igen, denne gang midt mellem divemasteren på siden ud mod oceanet, og Malthe og jeg på den anden side – ind mod klippen, der ikke efterlader meget plads. Strømmen presser os faktisk os op mod den fremadsvømmende haj og vi får et fantastisk og lidt skræmmende kik til dens tænder, da den passerer os i øjenhøjde. Heldigvis fortsætter den bare videre og det samme gør vi.

 

DCIM101GOPROGOPR6997.JPG

Australierne tager PADI reglerne med tilhørende aldersgrænser en del mere alvorligt, end hvad vi har oplevet på vores øvrige dykkerdestinationer, hvilket helt fint, men altså årsag til at vi har delt os op, så Malthe, Nicolai og jeg er sammen og de andre er gået dybere. Nicolai må gå på 21 meter og det gør han jeg sammen på dyk nr. 2.

 

DCIM101GOPROGOPR6882.JPG – Læg mærke til cleaner fisken på undersiden.

 

Det bliver ikke det eneste møde med de flotte Grey Nurse hajer. Det vrimler med dem på Wolf’s Rock og samtidig er der en smal kanal mellem klipperne, hvor strømmen eskalerer og store stimer af fisk holder til, mens vi driver forbi. Stedet skulle også være populært for Manta Rays, som vi desværre ikke møder, men derimod ser vi flere smukke Eagle Rays svæve forbi.

DCIM101GOPROGOPR6906.JPG

Alt-i-alt et super dyk, der klart kan anbefales.

Klaus og Per fandt begge hajtænder.

DCIM101GOPROGOPR6896.JPG

 

 

Author: Neel Thau

2 thoughts on “Hajerne viser tænder…!

  1. Supercool og stor oplevelse?. Lidt scay med hajer tå tæt på?
    Godt det ikke var spisetid?

    1. Ja hajerne kan godt virke skræmmende når man ser dem på foto og film, men når man dykker ned under vandet er det faktisk ikke så skræmmende. De er mere bange for os end omvendt. Man skal blot huske ikke at overraske dem.

Comments are closed.