At rejse….op og ned i Maslows Behovspyramide

 

Et af mine ønsker for denne rejse, har været at opleve verden med mine børn, at låne ører og øjne og se verdenen gennem dem. Det er lykkedes. De fortæller gerne og deler ivrigt deres oplevelser og synpunkter – og skriver jo artikler her på side om deres oplevelser.(knapt så ivrigt :-))

Men, her er et lille kig på dem – lidt om hvordan jeg oplever, at de af og til har haft det undervejs – særligt i tiden omkring Syd – og Nordamerika, dvs. indtil jul, hvor vi havde boet 68 forskellige steder på 6 måneder (bådene er blot talt med som ét sted, selvom vi har skiftet ankerplads adskillige gange).

 

 

***

At rejse….

At rejse, at bevæge sig, at være I bevægelse, transportere sig, at flytte sig fra et sted til et andet, nogle gange krydse landegrænser. Det kan være til fods, løbehjul, cykel, på æsel, til hest, med motoriseret køretøj, sejl-, motorbåd, færge, fly eller på anden måde.

 At rejse, at være på rejse, nomade, uden fast opholdssted, uden fast bopæl, uden fast tilknytning, på kortere ophold.

 Ikke have et sted man kan kalde hjem.

 Hvor skal vi mon bo næste gang? På motel, hotel, hostel, eller I motorhome? Og mon der er eget toilet eller toilet på gangen? Håber vi har eget toilet. Og bad.

 Og at der er sengebord. med skuffe. Så man kan have sine ting I fred, et sted der er privat. Et helle, hvor ingen andre  kan se eller tage hvad man har. Mobilen, høretelefoner, en lader, et par sten og musling.

 Og en bordplade hvor man kan stille sin vandflaske. Eller måske man skulle lægge den I skuffen. Så der ikke er andre der tager den. Eller drikker af den.

 Bare der er en seng til hver. Så behøver man ikke slås om dynen I nattens søvntåger. Eller vågne iskold om morgen.

 Mon vi skal med bus, tog, taxi, Uber, tricycle eller til næste sted? Og mon der er Taco Bell, Dominos og Den Gyldne Måge, eller suppe med hønsefødder….?

 Mon der er Dengue Feber, Malaria og Gul Feber? Bare der ikke er sandfluer.

Jeg hader sandfluer.

 Mon shampooen I bruseren I næste business lounge er ligeså god som den I Auckland?

 Og mon der også er is og pandekagemaskine? Eller sushi? Jeg trænger til snart at få sushi igen.

 Og hvad med maden I flyet. Mon der er god chokolade I  snack baren og mon man kan få burger I stedet for 3 retters menuen. Jeg kan altså ikke spise al den mad. Er det mon ok bare at bede om desserten?

 Og hvad med toilettasken – mon det er én af dem med gode cremer? Og bare der er dundyner I stedet for de dér vattæpper, når jeg med er tryk på en knap forvandler mit sæde fra stol til seng.

 Mon vi har fået pladser ved siden af hinanden? Eller kan jeg sidde og se min film i fred, i stedet for at lave lektier?

***

Nå, nu lander vi snart. Håber mor husker sin mobil denne gang. Og sin Ipad. Og ring. Selvom hun altid får dem igen, så er det altså lidt….utjekket.

***

 

 

 

Author: Neel Thau