Terracottakrigerne

I dag skulle vi ud og se de ældgamle terrakottakrigere, som står der hvor en bonde havde fundet dem. De blev lavet før kristi fødsel og har ligget under jorden frem til 1974, hvor de første krigere så dagens lys igen.

Vi startede med at gå ind i en butik, hvor de havde små og store terrakottakrigere til salg og et par andre souvenirer. Normalt køber vi ikke souvenirer, men vi købte alligevel 1 lille terrakottakriger. Egentlig ville vi købe et skakspil med terrakottakrigere på, men det kostede 899 Yen (1 Yen = 1 Krone) så vi købte den lille figur i stedet for. Vi fik også forklaret, hvordan terrakottakrigerne er lavet. De er modelleret efter en person, så derfor er hver terrakottakriger unik. Det havde taget 2 generationer at lave alle terrakottakrigerne, for dengang levede man kun i 30-40 år. De lavede kroppen og hovedet separat, så der ikke kom overtryk i dem, når de var i ovnen.

Der kom et oprør efter kejseren døde, for folket var blevet tvunget til at lave figurerne. Kejseren troede nemlig på, at når han var død kom han til en anden verden, hvor han havde brug for sin hær. I stedet for at dræbe folkene og efterlade hans rige ubeskyttet, fandt han på den idé at lave kopier af dem i ler. Oprøret vandt og deres leder blev den nye kejser og ironisk nok gjorde han det præcis samme som den sidste kejser.

Da vi var færdige i butikken, gik vi ind i den store bygning, der hvor terrakottakrigerne er. Der var mange mennesker, men guiden sagde at der kom 10.000 om dagen i weekenden. De fleste var kinesiske turister, men sådan har det været i stort set hele Kina.

Der var heste i anden række og bag dem var resterne af en krigsvogn, som hestene havde trukket. Der var 5 slags mænd, de forreste som ikke havde rustning på, var bare til at skræmme folk og hvis man overlevede, blev man officer. Så kom fodfolkene, bag dem kom bueskytterne, til sidst marinen og officererne var spredt rundt omkring.

I den første grav var der omkring 150 soldater og den var fuldt udgravet. De havde alle sammen haft farve, men den forsvandt efter en uge efter udgravningen, så i den anden grav var den ikke fuldt gravet ud. Den anden grav bestod udelukkende af højtstående folk. Der var selvfølgelig hestevogne eller rettere resterne af dem, for de havde været af træ.

Den sidste grav var stor set ikke udgravet og der var mørkere derinde så de ikke skulle miste farven. Men der var nogle gamle våben udstillet: spyd, sværd, økser og resterne fra armbrøster. Nu da vi var færdige med se terrakottakrigerne gik vi ud i heden, hvor vi afsluttede vores tur til de berømte figurer fra år 221 b.c.

Author: Nicolai Thau