Heron Island og det fantastiske dyreliv

Vi ankom med en færge efter 2 timers sejltid og blev modtaget ved havnen på øen, som er meget lille. Man kunne gå rundt om den på 20 min. Heron Island er kendt for deres flotte koraler og deres udklækning af skildpaddeuger og er en del af Great Barrier Reef.

Heron Island som ligger i det sydlige Great Barrier Reef.

Vi havde lejet to værelser, mor og far fik en lille hytte for dem selv, vi fik et værelse oppe på 1.sal overfor. Der var en dejlig buffet og der var is til dessert hver aften og vi var så heldige at vi selv måtte styre, hvor meget is vi måtte spise. Der var også pool og skak, det spillede vi meget de tre børn fra Familien Timmer som vi mødte den første dag på færgen. Vi blev gode venner med dem og spiste aftensmad med dem hver aften, og vi skal ud og besøge dem. De bor inde i St. Georg, som ligger 6 timers kørsel ind i Australiens outback.

Aftenens skakspil mellem børnene fra vores to familier

Der er omkring 200.000 fugle på øen, mange af dem er unger. Mågerne var de eneste fugle der spiste skildpaddeunger og fugleunger. Der var 19 forskellige fuglearter, blandt andet Silver Gull og White-capped. Den var overalt og havde unger-jeg så mange døde. Muttom Bird fuglene er ude og fiske om dagen og kommer først tilbage sen aften og sidder så og synger for hinanden hele natten. Uheldigvis lyder det som grædende babyer, men det er for at vise deres kærlighed og samhørighed til hinanden. Buff-banded Rail  var en fugl som kun løb og den var meget lille. De havde set den flyve én gang og det var den gang de havde sejlet dem allesammen over på en anden ø, for at slippe af med dem, så var de fløjet tilbage, Eastern Reef Egret kendt for at være fugle af Heron så øen er blevet opkaldt efter dem. Der var mange fuglelyde på øen, men heldigvis vænnede man sig til det.

Et træ med nogle af de 200.000 fugle som bor på øen

Da vi var der var skildpadde unge sæsonen begyndt. I en skildpadde rede er der omkring 50-70 unger og det er kun 0-2 der overlever. Josiah og jeg gik hen mod Shark bay for at snorkle og på vejen så 50 unger klækker i dagslys de var ret hurtige på sand, men det blev lidt sværere på koralerne og nogle af dem sad fast. Mågerne tog en 10 stykker og de havde lidt svært ved at beslutte sig – de vendte én om og gik så videre og vendte én til om og kom så tilbage til den første og vendte den om igen. Der kom 3 hajer svømmende og spiste alle andre. Skildpadderne svømmede i overfladen, så hajerne kom svømmende ind under dem og hoppede op og spiste dem, lidt lige som i film.

En black tip reef shark som vi så rigtigt mange af og specielt når de små skildpaddeunger løb ud i vandet

Senere på ferien, så de andre 4 små skildpadde unger der blev spist af hajerne. Der var mange rokker, faktisk kunne man nogle gange se grupper på 10 djævlerokker. Der var 3 forskellige hajerarter og jeg så dem alle, nemlig Lemon shark som er 2-3 meter lang, Blacktip Reef Shark og Shovelnose shark, som er en haj, der har et hoved som ligner en skovl og er lysebrun.

Djævlerokkerne som vi så i store flokke. De har giftige haler, men blot man holder afstand er der ingen fare.

Vi var ude og dykke nogle gange på Great Barrier Reef, som var meget flot og fyldt med fisk, hajer og skildpadder.

En af de mange skildpadder som vi mødte på vores dykninger

Min far og malthe var også ude at fiske en dag sammen med Joshua, Reuben og Sean og de fangede mange fisk som vi fik til aftensmad.

En ca 1 m lang barracuda som de trak op da båden travlede.

Tidevandet kunne være farligt for hajerne fordi de kunne side fast i koralerne. Der var cirka 5-6 meters forskel på højvande og lavvande. Når der var lavvande kunne man gå ud til et vrag, hvor man skulle normalt svømme ud til det. Alt i alt er Heron Island en ø med et super spændende dyreliv, som er nemt tilgængeligt. Og tusinde tak til familien Timmer for en fantastisk uge på øen.

Familien Thau og familien Timmer på Heron Island efter en fantastisk uge sammen

Se også vores video som Oscar har lavet


Author: Nicolai Thau