New Zealand er lidt som at komme hjem

Efter at have rejst rundt i verden i 6 måneder, kommer vi til New Zealand, hvor vi skal kører i motorhome i 3 uger. New Zealand minder på måder om Danmark også selv om naturen er meget forskellig.

Mange af tingene kan man bare google, men alligevel får man en bedrer forståelse når man selv har oplevet det. Begge lande er veludviklede moderne samfund med fx med gode uddannelse muligheder, fokus på miljø, elektronisk betaling og gode internetforbindelser.

Når man er i New Zealand, kan man se at folkene opfører sig på samme måde som i Danmark. Byerne er af samme størrelse, hvor der er stører byer som København og mindre som Hareskovby.

Historien er tværtimod anderledes. Der kom først hvide folk til New Zealand for omkring 250 år siden, så New Zealand er et meget ungt land i forhold til Danmark. Vi har haft hvide folk i flere 1000 år. Deres oprindelige folk, Maorierne stammer fra Hawaii og Fransk Polynesien, som vil skal besøger senere på vores rejse. De har været der i mange 1000 år og er der stadig i dag og deres krigsdans er blevet en must see.

Jeg tror også det er derfor at de laver lidt vildere ting end i Danmark, som at bungy jumpe, rafte og at zip line. Der er ikke nogen farlige dyr eller sygdomme i nogle af landende, men der er vulkanudbrud, jordskælv og tsunami i New Zealand. Ring of fire går igennem New Zealand og er en cirkel i verden hvor 80% af verdens vulkaner ligger. New Zealand ligger på kanten af 2 kontinentalplader hvor Danmark kun midt på en og på en bund af kalk.

Ligesom i Danmark er der meget landbrug i New Zealand. De har bl.a. mange køer, hjorte, får, korn- og majsmarker. Mens vi eksporterer mange grise er New Zealands store eksportvare får. De har cirka 7 får pr indbygger.

Det var dejligt at have 3 uger i New Zealand, for det var lidt ligesom at komme hjem.

Author: Nicolai Thau