Amazonas

Vi startede med at spise morgenmad på lodgen. Så gik vi ned til kanoen som var en stor bred og lang trækano med bænke og motor. Grunden til de ikke bare havde speedbåde var fordi den smalle form er mere praktisk i den stærke strøm som vi raftede ned af næste dag som i kan læse om i Nicolais og Oscars artikler.

45 minutters sejlads senere skulle vi gå 10 minutter igennem noget af regnskoven. Der var en masse fugle og flotte træer og min mor skreg fordi hun fik en edderkop på sin hat. Da vi var kom ud var båden der allerede.

Nu skulle vi hen til et rescue center som egentlig bare var en zoo hvor de holdt dyr med unormal adfærd  og skadede dyr og fodrede dem. Det første vi så var en tucan, som var fanget på grund af den var aggressiv. Det næste vi så var nogle Ara papegøjer. Den ene var blevet sluppet ud fordi den var rask, men ventede bare udenfor buret på sin mage.  Araer har nemlig den samme mage hele livet. Vi så også pumaer, vildsvin, aber, tapir og en skildpadde som egentlig bare levede frit ude i junglen, men gik rundt mellem burene og den havde stukket hovedet ind hos tapirene.

Det var lidt fjollet fordi, der var også nogle dyr som ikke var skadet eller havde brug for pleje. Vi spurgte hvorfor de var der og fik svaret, at det var fordi de fodrede dem og de fodrede dem fordi de var der. Derefter så vi nogle andre aber, hvor den ene var helt normal, bortset fra at den gik på to ben, så den måtte ikke blive lukket ud fordi så kunne den lære de vilde aber at gå på to ben og det er farligt.

Det næste vi gjorde var at skyde med nogle kæmpe pusterør som var meget præcise og skød fantastisk. Vi gik videre i junglen og på vejen så vi et termitbo og guiden fortalte at man faktisk brugte det som myggespray. Derefter stak han hånden op på termitboet i noget tid  og da han tog den ned igen vrimlede det med termitter på hans hånd. Han gned dem og så lugtede det som myggespray. Dernæst fodrede han nogle små og en lidt større karamaner med noget kød. Den større kom svømmende senere fordi de kan lugte blod ligesom piratfiskene, så derfor skulle man ikke bade med blødende sår.

Da vi var færdige med gåturen og havde spist frokost skulle vi vaske guld, men da vi kom derhen kunne vi ikke komme op på land, så derfor nøjes vi med at se på lokale guldvaskere. De tog noget sand og sten fra floden og snurrede skålen rundt, så stenene og sandet faldt ud. Guldstøvet faldt ikke ud fordi det var tungere end det andet. De fandt faktisk noget guld som de hældte ned til resten af det guld de havde. En Familie samler cirka et gram guld om dagen hvis de arbejder hårdt. Det sælger de i byen for cirka 45 dollars.

Det næste og sidste vi skulle besøge var de lokale folk. De spillede beachvolley, legede med bolde og gyngede i hængekøjer. Vi blev også introduceret for deres te som skal være kold, lokalt øl og deres lokale dans.

Author: Malthe Thau