Mit første dyk!!

Vi var ude at dykke i Seychellerne. Det var mit første båddyk i mit liv og på turen. Vi sejlede ud mod den lille ø. Bølgerne brusede mod klipperne – det så farligt ud. Vi nåede endelig hen til øen. Den hed St Pierre.

Min familie og jeg gjorde udstyret klar. Det gjorde vores instruktør Christoff også. Min yngste storebror Nicolai og jeg har vores egne BCD´er og våddragter. De andre, Oscar min ældste storebror og mine forældre Neel og Per, lejede deres udstyr.

Vi skulle ned i vandet. Jeg sad på kanten, fordi man skulle rulle baglæns ned i vandet. Det hedder Back Roll  og det var lidt uhyggeligt.

Da vi kom ned i vandet, skulle vi dykke ned. Jeg lukkede luften ud af min BCD og jeg kom langsomt nedad. Vi kom dybere og dybere ned, kunne jeg se på min dykkercomputer. Vi var nede på 9 meter og begyndte at svømme langs bunden. 0,5 – 1 meter over bunden var der en masse koraler og fisk. Vi så dragefisk og en lille moræne. Der var en masse at kigge på, men lige pludselig gav dykkerinstruktøren tegn til, at jeg skulle komme. Han pegede med sin lygte ind i en grotte – der var en haj! Vi lavede tegn til de andre, så de kom hen og så den.

Vi svømmede i 10 – 20 min mere og så gav instruktøren tegn til at vi skulle op. Han sendte bobler op, så bådene kunne se hvor vi var. Jeg puttede noget luft i min BCD og så gik vi op. Vi kom op i overfladen og begyndte straks at snakke om hajen.

Båden kom hen til os og jeg kom først op. Jeg rakte først min BCD op til en mand der tog imod den og bagefter mine svømmefødder og til sidst gik jeg selv op. Da instruktøren som den sidste kom op, sejlede vi tilbage mod den fine sandstrand.

   

Author: Malthe Thau