Den kinesiske mur

Af Malthe Thau
Den Kinesiske Mur på engelsk ”The Great Wall of China” er et af verdens 7 vidundere. Jeg har altid troet at den kinesiske mur strakte sig hele vejen rundt om Kina, men det gør den ikke. Den beskytter mod nord, da havet er en naturlig barriere mod syd. Den strakte sig 6.000 km da den var færdig i 221 år før Kristi fødsel og under Hang Dynastiet blev den forlænget til 10.000 km. I dag er muren kun 6.000 km lang. På vejen til muren fortalte vores guide om Den Kinesiske Mur, hvordan der oprindeligt var syv mure og de blev til en. Det var Qin dynastiet der samlede de syv kongeriger i ét Kina og byggede murene sammen. En anden meget overraskende ting er, at man kan se den oppe fra rummet. Da vi var kommet frem, tog vi den gamle skilift op og normalt sikrer de at man ikke kan røre træer og buske på vej op, men her kunne man næsten ikke undgå det. Det første vi blev mødt af, var nogle der talte til os på kinesisk, men heldigvis fandt vi guiden, og han viste os vej og sagde at han ville vente tilbage på os. Vi havde planlagt at gå et stykke hen ad muren og nyde udsigten. Det var forfærdeligt varmt så det gjorde det lidt hårdere at gå. Vi startede ved tårn 5 og gik på en hel masse trappetrin, gennem nogle dejligt kølige udkigstårne af sten og kom endelig hen til det sidste tårn på vores tur, nemlig tårn seksten. Det havde været varmt at gå, men vi havde ikke meget tid til at slappe af, for vi havde også brugt tid til at tage billeder og kigge rundt i tårnene. Derfor gik vi direkte tilbage. Vores guide var klar da vi var tilbage og vi tog en form for rutsjebane på en kælkelignende ting ned og det var rimelig sjovt. Vores guide ønske os tillykke, da vi kom ned, for ifølge formand Mao var man først en mand eller kvinde når man havde gået på Den Kinesiske Mur.
[Image]
[Image] [Image] [Image]

Author: Malthe Thau