Akrobatik show i Beijing

Vi har nu boet i Beijing i 3 dage, hvor vi har været på sigthseeing med vores guide. I dag har vi været rundt at se den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og det er nu blevet tid til dagens sidste oplevelse; akrobatikshow.

Vores chauffør sætter os af ved indgangen, hvor vores guide skaffer os billetter, mens vi venter sammen med resten af tilskuerne. Det er hovedsagligt kinesere og kun et par få vestlige turister som skal ind at se showet. Vi finder vores pladser og tager et par billeder med en kinesisk løve (bestående af to mennesker i en flot dragt), mens vi venter på at forstillingen starter.

Da tæppet glider fra og lyset bliver tændt på scenen fortsætter en del af kineserne blandt publikummet til vores overaskelse med at snakke, mens gymnasterne laver flotte danse og spring. Efter 10 min er jeg begyndt at kede mig lidt, men så trækker et par gymnaster nogle stativer med ringe ind på scenen. De laver alle mulige forskellige spring gennem ringene og sætter dem hele tiden højere og højere op, indtil de til sidst springer 2-3 meter op i luften.

Senere er der en opvisning med en gymnast/akrobat, som står på hænder og hovedet oven på 2 stablede stole, hvilket egentlig ser yderst farligt ud. Det er dog langt fra slut med det trick, og han får i løbet af de næste par minutter stablet sig selv hele 10 meter op i luften på et faretruende ustabilt stoletårn. Her laver han diverse hoved- og håndstande, helt uden nogen form for sikkerhedswire, mens publikum sidder på kanten af deres sæder og stoletårnet svajer.

Efter ham følger andre dygtige gymnaster med ligeså faretruende stunts. To mænd snurer rundt på hovedet og hopper frem og tilbage på hænderne på en stabel brikker. Et andet par fyre laver tricks højt oppe i luften, fra hvad jeg vil beskrive som et stort pariserhjul med to åbne ringe, hvor de løber som i et hamsterhjul. På et tidspunkt går den ene udenpå hjulet hvor han er i fare for at falde de 8 meter ned, hvis ikke han løber i samme tempo, som sin makker på den anden ring. Vi ånder lettede op armen stopper og begge fyre smiler ud til publikum.

Hele forstillingen bliver sluttet af med 8 motorcykler, som på samme tid kører rundt i et lille kuglebur og bruger centrifugalkraften til at køre både normalt og på hovedet i det lille metal bur.

Det var en super sjov, spændende og lidt nervepirrende aften, og jeg må konkludere at det nok ikke er noget man kan opleve mange andre steder end i Kina. Det er en anelse bekymrende med den manglende sikkerhed, især når man tager højde for det præstationspres der ligger på mange unge kinesere. Selvom det var med til at gøre showet spændene og unikt med de farlige stunts, kunne man tydligt se hvor nervøse nogle af akrobaterne var, og jeg håber at de i fremtiden får bedre styr på sikerheden.

Author: Oscar Thau

1 thought on “Akrobatik show i Beijing

  1. Det ser meget imponerende og flot ud med de mange farver og forgyldte elementer i templer og andre steder i det kinesiske gadebillede. En hel ny oplevelse igen for jer. Nu er ringen snart sluttet, og vi siger tak for super mange fotos og beskrivelser gennem snart et år.
    God fødselsdag til Oscar den 13. Juni og god tur videre den sidste tid.

    Vi glæder os til at se jer vel hjemme i Danmark igen.
    Kærlig hilsen
    Farmor

Comments are closed.