På tur gennem sydstaterne

Vi er nu nået til Sydstaterne. Vores første flyvning var fra New York, som vi var kørt til med Greyhound bus, til New Orleans. Her havde vi lejet, hvad der føltes som, en kæmpe lejlighed. I sammenligning med den lille toiletløse etværelseslejlighed  vi havde i New York, føltes stedet med to store soveværelser, to badeværelser, et køkken/stue og et vaskerum, som kæmpe. Det var rart endelig at have mere plads.

New Orleans er moderbyen af Jazz og Blues. Efter den amerikanske borgerkrig i 1865, var der masser af musikinstrumenter tilovers fra de opløste militærorkestre. På den måde fik underklassen adgang til musikinstrumenter, men noder og musikundervisning var derimod dyre. Derfor blev musikken spillet, uden noder og efter gehør, og derfra opstod to nye genrer; jazz og blues.

Idag bliver der stadig spillet musik i gaderne i det franske kvarter og på restauranterne. Dog bliver der også spillet andre musikgenrer, og kvarteret er tilsyneladende også blevet et centrum for fest og drinks.

Efter New Orleans kørte vi i lejebil videre til Galveston. Galveston ligger ved kysten til den Mexicanske Golf lidt væk fra Houston, som er en af verdens største oliebyer. I Galveston besøgte vi en gammel olieboreplatform, Ocean Star, som er blevet lavet om til et museum. Her lærte vi om den enorme amerikanske off shore olieindustri.

Samme dag kørte vi videre til Houston Space Center, som er det ene af de to aktive rumcentre NASA har. Det jeg fandt mest interessant på museet, var om Mars. Vi læste om planerne for hvordan man vil kolonisere Mars, hvordan man vil dyrke planter i rummet og en masse andet.

Sidst på den dagen tog vi efter Malthes ønske til et trampolinland, hvor de havde alt fra kæmpe trampoliner, til skumgrave. Her lavede vi saltoer og tricks, samt kæmpede på balancepind med puder. Alt i alt, en dejlig slutning på en lang dag.

Vi er nu på vores sidste dag på Flying L Ranch, i cowboy hovedstaden Bendera, Texas. Her har vi de sidste tre dage, badet i pool, redet på heste, talt med texikanere omkring lejerbålet og spist SMORES(ristede skumfiduser, med chokolade klemt mellem to kiks).

Author: Oscar Thau

2 thoughts on “På tur gennem sydstaterne

 1. Hej kære fem

  Vi følger jeres spændende, varierede program. Supersejt for jer at hoppe trampolin.
  Også sjovt at bo på en ranch sikkert ude i nowhere.
  Hvor befinder I jer i øjeblikket, 16. september?
  Følger jer i tankerne. I har forhåbentlig været forskånet for de vejrmæssige problemer med store mængder vand som ramte østkysten af USA.

  God tur videre. Pas på jer selv.
  Knus
  Aage og farmor

  1. Jo tak Har det godt. Er nord for Austin og på vej mod Dallas/Fort Worth.
   Har haft noget regn, men ingen katastrofer ud over at Rodeo var aflyst i går aftes pga oversvømmelser på vejene mellem ranchen og rodeo så de kunne ikke få dyrene frem.

Comments are closed.