USA Today

Vi har haft to fantastiske uger i New York og Washington D.C. med alt fra pulserende byliv, Manhattan skyline, Wall Street og store elektronikbutikker til Amerikansk historie, museer og et par hyggelige besøg med gode venner.

Den første uge i New York fløj afsted. Byen er og bliver en fantastisk metropol, hvor man kan opleve noget døgnet rundt samtidig med at Manhatten er overskuelig og tryg at bevæge sig rundt i. Man mærker, at USA og New York er mulighedernes land, hvor alt kan lade sig gøre og hvor de individuelle valg er sat i højsædet. Vi brugte vel sammenlagt et par dage på 5th Avenue, besøge Microsoft, Apple, LEGO, store elektronikbutikker mm. Udvalget er enormt og meget bredt uanset om vi taler om hoteller, elektronik eller maden, som vi spiser. Der er altid muligheder for at få tingene, som du vil have det.

Og så har Amerikanerne et godt servicegen, som vi godt kunne lære noget af i Danmark – de sætter altid kunden først og sætter en ære i at servicere – her findes janteloven ikke – du må gerne være noget og alle fortjener en god service når de betaler for det.

Vi havde valgt at indkvartere os på et Hostle i Upper West Manhatten. Lidt af en kontrast til den noget mere luksuriøse rejse på Seychellerne og i båden i Grækenland. Men vi vil ikke rejse på første klasse hele jorden rundt. Vi har sat os for, at vi vil have lokale og autentiske oplevelser og det får vi på en anden måde ,når vi bor på et Hostle end på Hilton. Vi fik et lille værelse, hvor der lige præcist var plads til 5 senge og vores rygsække og hvis man gik forsigtigt kunne man finde et par cm på gulvet hvor man kunne gå. En af de lidt sjove oplevelser var den første nat hvor 2 lokale rappere stillede op i gaden med soundbox og gav den fuld gas i et par timer. Vi var også på besøg hos den lokale frisør, hvor vi fik en lang snak med de lokale kunder og frisøren, som klippede os 4 drenge.

Turen bragt os rundt til alt fra Frihedsgudinden, musical, Ground zero, Central Park, Wall Street, Times Square, Rockefeller, Trump Tover og andre monumenter, men det er nu stemningen, livet og pulsen, som jeg tager med videre fra New York.

Da vi landede I JFK Airpport, var der en invitation på messenger fra familien Bischoff, som bor i Princeston 1½ time syd for New York, som havde læst på bloggen at vi var på vej, så vi tog en dag til Princeston og besøgte dem. Thomas og Caroline viste os rundt i byen, Priceston Universitet og Princeston Battelfield, hvor et af de afgørende slag i USA’s afhængighedskrig mod de engelske koloniherrer stod i 1770’erne. Tak for en super hyggelig dag.

Turen videre fra New York til Washington valgte vi at foretage med en GreyHound bus. Det var en god oplevelse. God plads, wifi ombord og direkte mellem de to byer uden stop. Det mest bemærkelsesværdige var farven på passagerne. Selvom Amerikanerne taler meget om “equal rights and equal opportunities”, så er goderne ikke ligeligt fordelt. Der ikke nogen tvivl om, at der er en meget stor overrepresentation af sorte i de billige transportmidler, hoteller og supermarkeder, mens billedet er langt mere hvidt i de dyre løsninger.

 

Washington DC bød på besøg i det Hvide Hus og Kongressen og et hav af museer og mindesmærker.

Lige så kommerciel og pulserende som New York er, lige så rolig, kulturel, politisk og videnskabelig er Washington DC. Hele byen er bygget op omkring et centrum fyldt med museer, parker, monumenter, det Hvide Hus og Kongressen. Vi lejede cykler og brugte 6 dage på at cykle rundt og opleve byen.

Amerikanerne går meget op i deres historie, som jo i store træk starter i 1776, hvor USA får deres uafhængighed fra de tidligere kolonimagter. Når noget er 200 år gammelt, så er det meget gammelt i USA og derfor ser man jo ting udstillet, som vi i Danmark kan opleve hjemme ved vores bedsteforældre. Men det er fantastisk, som de er gode til at fortælle deres historie og gøre det let tilgængeligt for alle og det er dejligt at opleve den stolthed, som de har over at være Amerikaner.

Og så er de gode til at mindes soldaterne, der er faldet i krigene, som de har kæmpet mange af lige fra uafhængighedskrigen, borgerkrigen, Korea, Vietnam, anden verdenskrig, Cuba krisen til de nyere krige i Afganistand, Irak mm. Interessant at se hvordan enhver krig i nyere tid i bund og grund har endt med at være et opgør mellem Rusland og/eller Kina på den ene side og USA på den anden side. Det vidste vi jo godt, men det bliver meget tydeligt når man kommer alle de amerikanske krige igennem på få dage.

Børnene havde fået fri fra den “normale” skole i Washington og fokus var sat på at suge til sig fra alt den historie og lærdom, der er i byen. En af de lidt sjovere læringer for Oscar var da han foran det Hvid Hus mødte en abortmodstander og fik sig en drøftelse med ham i et kvarters tid. Lidt af en oplevelse for Oscar at møde en der var så stålfast modstander af abort.

Et besøg i Washington er jo ikke fuldendt før man også har besøgt det Hvide hus og Kongressen, så det var naturligvis også på programmet. Jeg havde nogle måneder før afrejsen skrevet til et Kongresmedlemmet fra Californien for at få hjælp til at komme ind i det Hvide hus og Kongressen og det var lykkedes, så vi blev efter en omhyggelig sikkerhedsgodkendelse lukket ind i gemakkerne i det Hvide Hus (se Malthes artikel der er på vej) og senere kongressen.

I weekenden fik vi besøg af vores naboer fra Hareskoven, som er flyttet til Canada. Kristian, Lotte og Sofie var fløjet ned for at besøge os og vi fik 2 rigtigt hyggelige dage sammen hvor vi både hyggede og så museer. Tak for besøget.

Nu er der så også fyldt op med storby, viden, historie og politik og det er et belejligt tidspunkt at turen går videre til det sydlige USA hvor vi skal besøge Louisiana, Texas og Florida. Målet er at opleve cowboylivet, møde Trumps vælgere og nyde livet i Florida og jeg tror at vi skal have nogle dage hvor der ikke er stramt program.

Author: Per Thau

5 thoughts on “USA Today

  1. Ja skønt land at rejse i og dejligt nemt i forhold til Sydamerika som venter forude, hvor vi ikke taler sproget.

 1. Kære Team Thau

  Det er nøjagtig sådan, jeg oplever de to byer.

  Jeg har besøgt NYC et par gange med min datter og i november i år tager jeg hende på tur i Washington i fire dage, hvor hun skal have lov at opleve det politiske centrum i USA. Capitol Hill, Senatet, nogle af museerne, Arlington, et smugkig på Pentagon, m.v. Mon ikke vi finder et enkelt mall (balance er altid vigtig) 😉

  Vil bestemt overveje at følge jeres eksempel med et par cykler!

  Skøn world tour I er på, og det er en fornøjelse at følge jer.

  Rigtig god tur til det sydlige USA – og fortsat god rejse.

  1. Tak. Husk at besøg hos det Hvide Hus, U.S. Capitol, pentagon og FBI skal bookes i god tid = 3-4 måneder før. Og man skal finde et kongresmedlem, der vil hjælpe med adgang idet den Danske ambassade ikke har ressourcerne (de skal sende en højtstående repræsentant med).

 2. Dejligt med en ny opdatering om alt det interessante I har oplevet New York og Washington DC, steder jeg først efter at have læst jeres indlæg har fået lyst til at besøge. Glæder mig til at høre om de næste oplevelser i USA

Comments are closed.