Pandaerne i Chengdu

Der er omkring 300 pandaer i det pandareservat vi besøgte. Sidste år fik pandaerne kun 6 nye babyer, hvilket ikke er så meget. En panda kan få mere end en baby, men moren opdrager kun én (den stærkeste) og hvis der er en anden, efterlader hun den. I alt i Kina er der cirka 2000 pandaer. En panda er et byttedyr for både leoparder og sjakaler. Selvom man skulle tro det modsatte kan pandaer løbe næsten ligeså hurtigt som mennesket; den kan nemlig løbe helt op til 40 km/t i sprint.

Inden vi tog hen til reservatet, fik vi en fantastisk luksus morgenmad på hotellet, hvorefter vi tog ud for at se pandaer. Vi havde fået en opgradering til en stor luksussuite med ekstra fordele, da Oscar havde fødselsdag samme aften vi tjekkede ind. Min mor blev hjemme, for hun havde det rigtig dårligt og var syg og nøs hele tiden. Da vi var fremme, skulle vi lige have et billede foran den flotte indgang, som var formet som en panda.

Da vi var inde, fulgte vi bare stien med de små flotte vandfald. Den første panda vi så, havde en indhegning på omkring 150 meter fra indgangen. Det var en stor han, som havde en stor, rund indhegning på omkring 50 meter i omkreds kun for sig selv. Den levede alene, fordi hannerne kun er sammen med hunner i de 2 dage om året pandaer parrer sig. Hunnerne holder sig også for sig selv, undtagen når de skal passe pandababyen. Ved pandaerne var der også nogle kæmpe påfugle, som fløj rundt udenfor bure og skreg sindssygt højt. Det var de største påfugle, jeg nogensinde har set. Deres haler var omkring 1 meter lange og sammen med kroppen nåede de en længde på næsten 2 meter.

Vi så også nogle små pandaer, på omkring 1 år, som tumlede rundt og faldt ned af skrænten. Efter lidt tid kom de endelig op igen, den ene før den anden. Den første begyndte at kravle op ad et træ, men gav meget hurtigt op, for det var alt for hårdt. Vi stod og kiggede på pandaerne lege og slås i omkring en halv time. De blev ved med at skubbe hinanden ned fra stativet og bagefter selv vælte ned. Vi blev desværre nød til at gå videre, så vi gik hen for at se nogle helt nyfødte pandaer. Køen var meget lang, men da vi kom ind, lå der bare nogle små pandaer uden pels på 100 gram og det var helt utroligt så små de var. De var ikke nær så nuttede, som de etårige vi havde set tumle rundt.  På grund af den lange kø gik vi lidt hurtigt forbi de røde pandaer, for vi har også set dem før nemlig i Australien.

Efter vi havde fundet ud, skulle vi lige have et billede mere og bagefter løb vi hen til bilen og kørte over til museet for Science and Technology, som var meget spændende. Da vi havde set det kørte vi ud til vores næste eventyr; Cruiset på Yangtze floden. Artikel COMING SOON.

Author: Malthe Thau