Fuglene og Skildpaddernes ø på Great Barrier Reef – Heron Island

Denne ø har bare overrasket positivt. Det er skønt at vi efter 8 måneders rejse stadig kan finde et sted, hvor vi betages og føler os super heldige over at endnu engang at dale ned i noget helt specielt. For det er Heron Island- noget helt specielt og særligt.

Da færgen forlod Gladstone var vi alle blevet heftigt bidt af små stikkende dyr og derfor lidt irritable, men det fortog sig hurtigt da vi kunne sidde i en dejlig sval salon og nyde 2 timers behagelig sejlads på et ocean så fladt som et stuegulv. En efter en dukkede tankskibene, der lå for anker op og da de først var passeret var der vand til alle sider, kun afbrudt af bølger der brød mod koralrev langt fra kysten. Da kunne vi skimte en lille ø i horisonten og som vi kom nærmere blev revene tydelige og synlige fra båden.

 

created by dji camera
DCIM101GOPROGOPR7191.JPG

Der var gravet /sprængt en sandfyldt kanal gennem korallerne ind til øen, med et gammelt skibsvrag stikkende op til styrbord. Kort før vi lagde til ved træbroen svømmede 2 hajer (Black Tip Sharks) os i møde og en skildpadde ( Green Turtle) daffede også rundt i det turkise vand.

 

Det hele så meget lovende ud og allerede fra broen kunne vi høre koret af stemmer fra de 200.000 fugle på den 20 hektar store (lille) ø. Da vi passerede helkopterlandingspladsen og trådte ind på stien var vi omgivet af træer fulde af ynglende fugle på reder. Overalt fløj, hoppede og gik de mange forskellige arter og vi lærte hurtigt at gå af vejen for dem i højest fart, da de ikke ændrede kurs. Det var faktisk sådan jeg havde forestillet mig at Galapagos ville være: domineret af dyr, ikke mennesker, men det skulle altså blive på Heron Island at vi oplevede et meget dominerende dyreliv.

 

Øen består kun af et resort, der udover de mange små hytter med terrasser har få andre, men centrale bygninger, nemlig research centeret, marine centeret, reception, restaurant, sygeplejen og baren. Research centeret informerede om tider for ebbe og flod, månefaser og estimerede tider for klækning af skildpaddeæg og var arrangør af forskellige guidede ture ( reef walk, bird walk, shark film osv).

Marinecenteret stod for dykkerture til de 20 forskellige sites på Great Barrier Reef, alle indenfor 5 -7 minutters sejlads, hvilket vi selvfølgelig benyttede os af. Dykkene her har været fine og der har været en del strømdyk, hvilket passer os godt.

Snorklingen på stedet er rigtig god, især i kanalen, der åbnes for svømmere når bådtrafikken er overstået- dvs mellem kl 17.30 0g 8.00. På øvrige tidpunkter er man afhængig af tidsvandet der blotlægger store dele af revet, når vandstanden falder med 3 meter.

DCIM102GOPROGOPR7962.JPG
DCIM101GOPROGOPR7182.JPG

 

Mange havdyr kan dog også ses fra stranden, hvilket vi oplevede den første aften, hvor vi på vores solnedgangstur oplevede ikke færre end 9 hajer (White Tip, Black Tip, Lemon Shark  og mindst lige så mange forskellige rokker (Eagle Ray, Sting Rays, Sholved-nosed ray) svømme blot 1-2 meter fra bredden i håb om at få en lille nyklækket Loggerhead eller Green Turtle til aftensmad.  Mere om det i  den kommende artikel fra

Nicolai.

 

 

 

Author: Neel Thau