Los Angeles

Vi ankom til Los Angeles klokken 1 om natten efter en 12 timers flyvetur. Dagen efter var vi lidt trætte, så vi blev hjemme og så julekalender og indrettede os, for vi skulle jo være der i 10 dage.

Vi tog ud i nogle butikker og ledte efter julegaver og nogle af dagene slappede vi af og forberedte os til julen. Vi tog ud i en Target for at

købe ind til jul. Vi ledte efter juletræer i et godt stykke tid, før vi fandt nogle, men der var kun nogle små juletræer. Vi kiggede også på nettet, men de juletræer kunne først komme frem den 26. Til sidst købte vi 3 små hvide juletræer, hvor vi senere fandt på den ide at hænge dem op i en snor, så de kom lidt højere op. Vi hang dem i en trekant og begyndte at pynte dem. Vi lagde også nogle af gaverne under træerne og det endte med at blive ret pænt.

Mine airpods spillede ikke højt nok, så vi skulle ned til en Apple butik for at få dem tjekket. Butikken lå på en rigtig hyggelig gade kaldet The Grove, så vi fik en tid senere på dagen og tog derned igen, med resten af familien. Der var store juletræer med lys i og flotte julekugler. Der var også en julekane med rensdyr, hvor der var en figur af julemanden. Kanen var spændt ud over gaden i nogle metalvirer. Det var en rigtig hyggelig jule gade. Da vi gik lidt længere ned ad gaden, stødte vi på et stort plastik kagehus, hvor julemaden sad i og man kunne komme ind og få taget bilder med ham. Der var en rimelig lang kø af små børn med deres forældre og vi så også et kærestepar med deres hund, i et lille juleskørt, der skulle ind tage, bilder med julemanden.

Klik her for at se en film fra The Grove

Dagene gik og lige pludselig var det lille juleaften. Den aften spiste vi glaseret skinke med ovnkartofler. Vi havde købt ind til at lave marinaden til skinken, men skinken kom bare med en glasering til, den var også skåret ud i skiver. Det en enligt ret smart fordi det er lettere og der kan være mindre madspild, når den kommer med marinaden. Vi bagte vaniljekager og brunkager og de blev rigtigt gode og duftede i hele lejligheden

.

 

Juleaften spiste vi kalkun med fløde kartofler og til dessert fik vi is med brownie, som erstatning for risengrød. Vi besluttede at holde jul på den danske måde, så vi åbnede pakkerne om aften. Vi havde aftalt at vi ikke skulle have så mange pakker i år eller så store, fordi årsrejsen er lidt en gave i sig selv. Tidligere på dagen havde vi et par hyggelige skype opkald fra fars og mors familie. Det var lidt sjovt, fordi det var juleaften hos dem og morgen hos os.

 

Malthe fik en lille bold som man kan styre med mobilen, en usb til mobil og computeren, en stor bold og en frisbee: Oscar fik en oppustelig fat Boy og 3 armbånd. Mor fik en parfume og en bodylotion. Far fik en ny dagsturs-rygsæk, og jeg fik en bue, som man kan folde sammen, 5 pile og en usb til mobil og computer.

På første juledag tog vi i parken for at prøve min bue, Malthes bold og frisbeen. De var nogle gode og sjove gaver. Jeg fandt en kastekniv i parken og det var ret heldig, for det var et af mine juleønsker, men uheldigvis knækkede den efter en 10 minutters tid.

Den sidste dag i Los Angeles tog vi i Universal Studios, hvor King kong, fast and furiuos og mange andre gode film er lavet. Vi startede med en rundtur hvor vi så de mange studier og kulisser. I starten virkede turen meget kedelig, men så kørte vi en i en 360 grades biograf, der var ligesom VR og samtidig virkede det som om at vi kørte og bussen blev rystet, så det virkede helt realistisk.

De viste den scene fra King Kong, hvor han kæmpede mod de 2 dinosaurer. Senere på rundturen kom vi ind og så en 360 scene fra fast and furiuos. Vi så en simuleret syndflod i en kulisse by. Bagefter var vi inde og se en scene fra en film der hed Water World, hvor de viste hvordan de laver scenerne med virkelig ild og stuntmænd. Vi så også et show hvor de viste hvordan de laver specielle effekter. Bagefter stod vi i kø i 45 minutter for at se en meget skuffende kong fu panda scene, der kun varede en 10 minutters tid.

Vi skulle tjekke ud klokken 11 fra lejligheden, men vi tog op i en lounge, hvor vi sad og skrev artikel indtil vi skulle ud at flyve. Vi havde set frem til at komme i lounge, så vi tog afsted 4,5 timer før flyet fløj. Det var et rigtigt stort fly og vi havde en god tur til Hong kong.

Author: Nicolai Thau