G20 topmøde

I disse dage mødes verdens ledere i Argentinas hovedstad Buenos Aires til det første G20 topmøde med et sydamerikansk land som vært. Regeringsledere fra de mest magtfulde lande er ankommet med det formål at drøfte emner af stor vigtighed for en sikker udvikling i verden, nemlig fremtidens arbejdsmarked, udviklingen af infrastruktur og hvordan en stabil tilgængelighed og produktion af fødevarer sikres.
 
  Derudover følger de op beslutninger fra tidligere G20 møder, de såkaldte sideagendaer, for at sikre at målene gennemføres. I sammenhængen med G20 holder mange af de store landes ledere også private møder vedsiden af G20 mødet. Dette inkluderer bla møde mellem Angela Merkel og Trump, samt et Trump – Xi Jinping møde. Disse møder kommer til at have mindst ligeså stor indvirkning på verdensøkonomien, og der er stor spænding mellem nogle af parterne. F.eks var der kun få timer tilbage også planlagt et møde mellem Trump og Putin som Trump har aflyst pga af Ruslands handlinger  ved Krim halvøen. Derudover er det nok mødet mellem Trump og Jinping der bringer størst spænding. Dette møde kommer til at bestemme retning for handelskrigen mellem Kina og USA som har store konsekvenser for hele verdensøkonomien, i hvert fald på kort sigt.
Forarbejdet til topmødet er meget stort og der har været afholdt mere 45 møder i 11 byer i Argentina med deltagelse af nationalbankdirektører, finansministre, udenrigsministre og øvrige regeringsfolk. Det blev skudt i gang for præcist et år siden ved en officiel ceremoni med deltagelse af tidligere og kommende G20 værter, Xi Jinping (Kina), Angela Merkel (Tyskland), Shinzo Abe (Japan) og naturligvis Maurico Macri (Argentina).
G20 er en udvidelse af G8, oprindeligt G7, der blev oprettet for at forebygge og undgå fremtidige finansielle kriser, efter den globale økonomiske afmatning i 1990’erne. Kilder: en.m.wikipedia.org 2018 G20 Buenos Aires Summit, Politiken.dk, Financial Times, G20.org
 
        Læse mere om resultaterne af topmødet i nedenstående artikel:
Hvad kom der ud af G20 topmødet?
 
             Hvem kommer
 • Rusland
 • Sydafrika
 • Tyrkiet
 • England
 • Italien
 • Frankrig
 • Tyskland
 • EU
 • USA
 • Canada
 • Mexico
 • Argentina
 • Brasilien
 • Australien
 • Japan
 • Kina
 • Saudi-Arabien
 • Sydkorea
 • Indien
 • Indonesien
         Gæster til G20
 • Spanien
 • Chile
 • Holland
 • Rwanda
 • Senegal
 • Singapore
 • Jamaica
 • Papua New Guinea
 • Inter-American Development Bank,
 • Development Bank of Latin- American.
Sikkerhed Hele hovedstaden Buenos Aries lukker ned og alt offentlig transport bliver lukket ned. Omkring 22000 politifolk og sikkerhedsagenter bliver involveret og der er mange må – ikke-gå-zoner. Hvad koster det? Mødet i Toronto i 2010 kostede 1,2 milliarder dollars. 1,2 milliarder dollars kan brødføde 1.643.3835,6 mennesker i Afrika i et år. Der var Canada der skulle betale for det.

Author: Nicolai Thau

5 thoughts on “G20 topmøde

 1. Hvor var det et fint interview du gennemførte midt i Buenos Aires brændpunkt, vi fik mange klare og gode informationer. Godt gået Malthe med politi og sikkerhedsfolk overalt.
  Kh Farmor

 2. Det er to rigtige gode interviews både det med Malthe og det med Nicolaj- selvom man lige skal se en ekstra gang for at finde det med Nicolaj. Dejligt at er så dygtige til at sætte jer ind i alle mulige emner unset om det er storpolitik,dyrearter i regnskoven eller hvordan man dykker for bare at nævne nogle få emner de 3 brødre Thau kaster sig over 🙂

Comments are closed.