Et indblik i amrikanernes historie

Vi var forleden på besøg på Ellis Island hvor der for 198 år siden for første gang blev modtaget immigranter på øen. Siden da er der blevet modtaget over 12 millioner immigranter gennem Ellis Island.

Vi besøgte museet på øen, hvor vi prøvede at gå op ad de selv samme trapper, hvor de lykkesøgende indvandrere for flere hundrede år siden blev tjekket for tegn på sygdom eller svaghed. Det var nemlig kriterierne for, at man kunne komme ind i Amerika, man skulle være sund og rask. Faktisk blev 99% af dem som havde sejlet den lange vej over Atlanten, lukket ind i landet. Det var bla, fordi at der kom så mange gennem øen dagligt, at de kun kunne nå at helbredstjekke omkring 10%.

På museet lærte vi også, at befolkningen i USA hovedsageligt ikke er af amerikansk oprindelse. På en maskine kunne man slå op, hvor mange der i USA betegner sig som fx. danskere, det er over 700.000. Og der er kun 20 millioner som betegner sig som af amerikansk oprindelse. Hvis man ser på det i forhold til at, der bor over 325 millioner i USA, viser det virkelig, hvordan landet er bygget på indvandring.

Det er meget sjovt at have med i tankerne, når man møder befolkningen her. Fx faldt vi i tale med en mand ved frisøren. Han var selv født i New York, men hans mor som han havde med var født i Ecuador, og talte ikke specielt godt engelsk.

Author: Oscar Thau

1 thought on “Et indblik i amrikanernes historie

  1. Tak for frisk info fra de hektiske New York. Legetøjsverdenen er markant ændret, lidt ærgerligt, når man tænker på, hvor stor glæde drengene har haft af fysiske Legoklodser. Nicolai, du er ved at være en superflot ung mand med den ny frisure. Vil gerne høre, om I på turen mærker noget til racediskrimination(begge veje) – sorte-hvide, som man gjorde for 30 år siden. Her er alt vel. skal i morgen en uge til Sverige. God tur videre. Knus Aage og farmor

Comments are closed.