Seychellerne

Seychellerne er sol og strand men i særdeleshed også kokosnødder.  I gamle dage var kokosnødder en stor eksportvare, men nu spiser de og drikker dem selv.

Der er 3 forskellige kokosnødder, der vokser på de palmeklædte øer.

Den gule drikker man, fordi dens væske er mindre fed og den er fyldt helt op, så der er næsten 1 liter kokosvand. Den gule kokosnød plukker man fra træerne når den er blevet rund og stor.

De grønne kokosnødder falder ned når de er modne. Når den ydre skal er rådnet flækker man skallen af og så bliver den til den hårde brune kokosnød med kokoshår på, som vi kender fra de Danske supermarkeder. De grønne kokosnødder spiser man i stedet for de gule, fordi der er mere kokos i den grønne og kokossen smager bedre.

De mørkegrønne kokosnødder er den særegne, Cocco de Mer, som kun vokser på seychellerne. Det tager 20-30 år for palmen begynder og bærer nøder og derefter er nødden hele 6-7 år om at modne. Herefter falder den ned og skal rådne i 3-6 måneder før man tager skallen af og kommer ind til den karakteristiske Coco de Mer nød.

Der er ikke så mange Coco de Mer palmer tilbage, fordi folk bare plukkede løs af kokosnødden, så nu vokser de kun i nationalparken. Coco de Mer er så stor at man kan lave skåle af den og de kan flyde de flere tusinde km til Maldierne.

Der er mange sjældne fugle i seychellerne. En af dem er den sorte kolibri, som kan stå stille i luften som den eneste fugl i verden. Der er også mange flotte fugle. Vi var i nationalparken hvor der var flotte og sjældne fugle. på hotellet var fuglene mere tamme og de pippede meget højt om aften.

  

 

Author: Nicolai Thau